هرآنچه باید درباره کاپینگ قهوه بدانید!

کاپینگ قهوه

کاپینگ قهوه یک روش تجزیه و تحلیل کمی و پرکاربرد برای دستیابی به کیفیت قهوه محسوب می‌ شود و اطلاعات زیادی درباره قهوه در اختیار افراد قرار می‌ دهد. این روش جز سنت های باستانی در کشورهای آمریکا و اروپا می باشد. یادگیری کاپینگ قهوه برای افرادی که به تازگی در صنعت قهوه شروع به فعالیت نموده اند، لازم و ضروری است. همچنین اگر شما جز افرادی هستید که علاقه زیادی به نوشیدن قهوه در طول روز دارید، قطعاً به کیفیت قهوه اهمیت می‌ دهید. با استفاده از این روش از ویژگی‌ ترکیب های متفاوت قهوه، اطلاعات جامعی به دست می آورید.

با بهره‌ گیری از کاپینگ قهوه می‌ توانید به صورت دقیق انواع قهوه را مورد ارزیابی و بررسی قرار دهید و کیفیت آن را شناسایی کنید. رایحه، مزه، بادی، اسیدیته و افتریست جز عواملی محسوب می‌ شوند که در کیفیت قهوه تاثیرگذارند. چشیدن قهوه باید به صورت کاملاً تخصصی و با دقت بالا انجام شود تا به عنوان فیلتری برای تشخیص ویژگی قهوه به شمار رود.

کاپینگ قهوه و شیوه انجام آن

کارن تجارت در ادامه این مطلب به بررسی کامل کاپینگ قهوه میپردازد.

  • عطر و رایحه قهوه

کاپینگ قهوه در ابتدا با بو کردن قهوه شروع می‌ شود. قهوه جز مواد غذایی محسوب می‌ شود که رایحه فوق العاده ای دارد. قبل از میل کردن قهوه از طریق بو و عطر آن می‌ توانید تشخیص دهید که از مزه خوبی برخوردار است یا خیر. در واقع عطر و رایحه قهوه، تعیین کننده کیفیت آن است و قهوه خوب به هیچ عنوان بوی سوختگی و یا بوی شیمیایی نمی‌دهد. در زمان کاپینگ به دنبال دستیابی به این موضوع هستیم که قهوه تازه است یا کهنه و یا میزان برشتگی آن چقدر است. برای خرید اسانس قهوه میتوانید با کارشناسان کارن تجارت تماس حاصل فرمایید.

  • غلظت قهوه

غلظت قهوه در واقع به بافت و ساختار آن بستگی دارد . روش دم کردن آن در میزان بادی موثر است و موجب می شود که قهوه از بادی بالا یا بادی کم برخوردار شود. اگر قهوه به روش فرنچ پرس تهیه شده باشد، غلظت بالا و شفافیت کمی دارد. استفاده از قهوه سازی که دارای فیلترهای کاغذی است، قهوه‌ ای با غلظت پایین و شفافیت بالا را آماده می‌ کند. زیرا روغن موجود در دانه های قهوه جذب فیلترهای کاغذی می‌ شود. با چشیدن قهوه به میزان غلظت آن پی خواهید برد.

چشیدن قهوه

  • طعم قهوه

شرایط اقلیمی و محیطی که دانه‌ های قهوه در آنجا رشد می‌ کنند، تاثیر بسزایی در تعیین طعم قهوه دارند. برای چشیدن طعم قهوه و تشخیص آن بهتر است قهوه‌ هایی را تست کنید که رست لایت و مدیوم لایت دارند. رست دارک سبب سوختن طعم و مزه اصلی دانه قهوه می شود.

  • اسیدیته قهوه

یکی دیگر از عوامل مهمی که  در هنگام چشیدن و یا کاپینگ قهوه به دست می‌ آید، میزان اسیدیته قهوه است. اندازه‌ گیری اسیدیته از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا قهوه هایی که ترش هستند، معمولاً طعم نامطلوبی دارند و همچنین زمانی که میزان اسیدیته بسیار پایین باشد، قهوه بافت و قوام مناسبی نخواهد داشت.

  • افترتیست

لذت نوشیدن قهوه درجه یک تا چندین ساعت ادامه دارد. قهوه‌ هایی که طعم لذیذی دارند، برای افراد جذابیت خاصی را به وجود می‌ آورند. آن ها پس از چشیدن قهوه تمایلی به نوشیدن آب ندارند تا بتوانند مزه و طعم قهوه را در دهان خود حفظ کنند.

جالب است بدانید: صفر تا صد رنگ خوراکی

مراحل انجام کاپینگ قهوه

برای انجام کاپینگ قهوه به روش حرفه ای شما به وسایلی مانند قهوه، گرایندر، اسکیل، تایمر، ظرف کاپینگ و قاشق کاپینگ نیاز دارید.

  1. در مرحله اول چشیدن قهوه، باید اقدام به آسیاب نمودن ۲۰ گرم قهوه نمایید. برای پیشگیری از ایجاد هرگونه ناخالصی، در ابتدا دو گرم قهوه را پودر نمایید و سپس ۱۸ گرم باقیمانده را درون دستگاه بریزید. بهتر است دانه‌ های قهوه را در سایزهای درشتی آسیاب نمایید تا رایحه و مزه آن کاملاً حفظ شود و در نهایت قهوه‌ ای کاملا خالص در اختیار داشته باشید.
  2. در مرحله دوم شما باید ظرفی را برای نگهداری قهوه انتخاب کنید که کاملاً تمیز و خشک باشد و هیچگونه عطر و بوی خاصی نداشته باشد. ۱۸ گرم پودر قهوه را در دو ظرف تمیز و خشک تقسیم کنید.
  3. در مرحله سوم، حدودا 150 گرم از آب داغی را که دارای دمای 94 درجه سانتی گراد است، به ظروف قهوه اضافه نمایید. پس از استشمام عطر و رایحه، اقدام به مقایسه آن ها کنید.
  4. در مرحله نهایی و انجام کاپینگ قهوه اقدام به بررسی مزه و رایحه آن نمایید. اجازه دهید که مدت ۵ دقیقه از مرحله قبل بگذرد و سپس به کمک یک قاشق، قهوه‌ های آسیاب شده که در ته ظرف ته نشین شده اند را کاملاً له کنید. پس از خارج نمودن اضافات قهوه و گذشت زمان به مدت ۱۵ دقیقه، قهوه را بچشید. برای دستیابی به طعم قهوه بهتر است قبل از چشیدن آن مقداری آب بنوشید تا به خوبی کیفیت و طعم قهوه را تشخیص دهید.

انواع قهوه

انواع دانه قهوه و طعم آن

روبوستا

طعم قهوه روبوستا نسبت به عربیکا تلخ‌ تر است زیرا میزان کافئین آن نسبتا زیاد می باشد. تعادل در روغن طبیعی موجود در این نوع قهوه سبب قوام و غلظت متعادل آن شده است. قهوه روبوستا پخش بوی خوبی مطلوب دارد و پایین بودن سطح اسیدیته آن نسبت به قهوه عربیکا محبوبیت آن را افزایش داده است.

عربیکا

ترکیبات شیمیایی موجود در دانه قهوه عربیکا سبب ایجاد نت‌ های طعمی متفاوت شده است. میزان کافئین پایین قهوه عربیکا سبب شده تا افرادی که می‌ خواهند قهوه‌ ای ملایم بنوشند و یا به کافئین حساسیت دارند، از این نوع قهوه استفاده نمایند.

بیشتر بخوانید: روانشناسی رنگ غذا؛ قدرت پنهان رنگ‌ها در غذا

لیبریکا

بو و طعم قهوه لیبریکا با رایحه دودی و خاکی توصیف شده است. اندک بودن میزان اسیدی این نوع قهوه، طعم ملایم و دلپذیری را نسبت به دیگر نژادهای قهوه ایجاد می نماید. میزان ترشی و طعم تلخ قهوه لیبریکا بسیار پایین می باشد. مقدار متوسط و پایین کافئین قهوه لیبریکا منجر به افزایش محبوبیت آن شده است.برای خرید اسانس اسپرسو با کارشناسان ما تماس بگیرید.

اکسلسا

طعم قهوه اکسلسا شیرین تر و مطبوع تر از دیگر قهوه ها است به همین علت محبوبیت زیادی دارد. نت‌ های این نوع قهوه شامل میوه خشک و گل‌ های آسیایی می‌ شود. ترکیبی از نت های مختلف، طعم و مزه خاصی را برای این قهوه به وجود آورده است. قهوه اکسلسا عطری خاص و متمایز دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *