آروماتراپی چیست؟

آروماتراپی

آروماتراپی که با نام دیگر رایحه درمانی شناخته می شود، بهترین روش جهت بهره مندی از سلامت جسمی و روحی به شمار می رود. ماندگاری بوها و رایحه ها در ذهن ناخودآگاه انسان ها بسیار زیاد است. با استشمام یک رایحه معطر، می توان به عمیق ترین لایه ذهن ناخودآگاه جهت ثبت لحظات ماندگار نفوذ کرد. شاید تا به الان در رابطه با فواید رایحه درمانی، نشنیده باشید. آروما تراپی، معروف ترین روش درمانی است که از طریق اسانس روغن های گیاهی خوشبو می توان باعث شفابخشی جسم و روح شد.

تاریخچه علم آروماتراپی

آروماتراپی، نوعی علم است که در طب سنتی از آن جهت درمان مشکلات جسمی و روحی استفاده می شود. این علم حتی در زمان های بسیار قدیم در بین ایرانیان رواج داشت. اگر بخواهیم به تاریخچه رایحه درمانی نگاهی بیندازیم، باید بگوییم که منشا استفاده از اصول این علم به دوران مصر، روم و یونان باستان بازمی گردد. در آن دوران از رایحه درمانی به عنوان بهترین روش جهت رفع بیماری های مختلف استفاده می شد.

در دوران معاصر، روش آروماتراپی به صورت رسمی توسط یک شیمیدان معروف اهل فرانسه به نام رنه موراسین گاته فوستر مورد بررسی قرار گرفت. از آنجا که این دانشمند علاقه فوق العاده زیادی به گل و گیاهان داشت، توانست از رایحه آنها برای درمان برخی از بیماری ها استفاده کند. او در تحقیقات خود اثبات کرد که عصاره گل سنبل می تواند در بهبود جای زخم، نقش درمانی داشته باشد.

آروما تراپی؛ بهترین روش جهت بهبود سلامت جسمی و روحی

بسیاری از افراد، آروماتراپی را به عنوان ماساژدرمانی با استفاده از اسانس های معطر می شناسند. این اسانس ها، نشات گرفته از عصاره گیاهان دارویی مختلف هستند که در طب سنتی می توانند جهت بهبود سلامت جسمی و روحی مورد استفاده قرار گیرند. در این روش از اسانس میوه ها، گل ها، گیاهان و حتی پوست درختان جهت درمان بیماری های جسمی و روحی استفاده می شود. اسانس ها از عصاره تعداد زیادی از گیاهان به دست می آیند که در بازار معمولا با قیمت بسیار بالایی به فروش می رسند. همانطور که میدانید، این اسانس ها جنبه خوراکی ندارند. رایحه تند و تیز این اسانس های گیاهی می توانند در درمان اکثر بیماری های روحی و روانی موثر واقع شوند. روش درمان مورد استفاده در علم آروما تراپی از طریق حس بویایی و لامسه است. استشمام انواع رایحه های معطر از جمله روش های اثبات شده جهت درمان بیماری های جسمی و روحی به شمار می رود.

بیشتر بخوانید:انبه شگفت انگیز!

رایحه درمانی

فواید استفاده از روغن های آروماتراپی

اگر علاقه مند به درمان بیماری ها و مشکلات جسمی و روحی خود هستید، می توانید از روش آروماتراپی استفاده کنید. این علم در واقع جنبه درمانی دارد و بسیاری از افراد ترجیح می دهند که از اصول آن جهت رفع مشکلات جسمی و ذهنی خود استفاده نمایند. از جمله مهمترین فواید اثبات شده این علم درمانی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • درمان استرس و اضطراب های روحی
  • درمان افسردگی
  • رفع مشکلات گوارشی
  • بهبود مشکلات خواب
  • بهبود اختلالات پوستی (آکنه، جوش، کبودی و…)
  • رفع جای زخم
  • کاهش علائم یائسگی
  • کاهش قند و فشار خون
  • پاکسازی بدن
  • ایجاد حس مثبت و آرامش در زندگی

محبوب ترین روغن های آروما تراپی و خواص آنها

انواع مختلفی از روغن های آروماتراپی وجود دارند که هر کدام از آنها به دلیل برخورداری از ویژگی های خاص، جهت درمان یک سری از بیماری های جسمی و مشکلات روحی مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله محبوب ترین روغن های معطر درمانی، می توان به روغن گیاهان مختلف از جمله مریم گلی، سرو، اکالیپتوس، گل سرخ، رزماری و… اشاره نمود.

شاید برای شما جای سوال باشد که به چه نحوی می توان از این روغن های معطر در آروماتراپی استفاده کرد. استفاده از این روغن های معطر و خوشبو به دو روش مختلف امکان پذیر می باشد. شما می توانید روغن گیاه یا گل مورد علاقه خود را تهیه کنید. سپس آن را به لوسیون بدن، صابون مایع یا نرم کننده صورت اضافه نمایید. یکی دیگر از روش ها، استفاده از اسانس این روغن ها در آب وان حمام است. از جمله دیگر روش های درمانی، می توان به استشمام بوی معطر روغن های گیاهی اشاره نمود. این روش، بهترین راهکار جهت ایجاد حس مثبت و کاهش استرس و اضطراب به شمار می رود.

از جمله مهمترین خواص برخی از اسانس های محبوب در آروما تراپی می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • گیاهانی نظیر: اسطوخودوس، بابونه و اکلیل کوهی جهت تسکین درد مورد استفاده قرار می گیرند. به همین خاطر است که از اساس این گیاهان می توان جهت رفع دردهای آزاردهنده استفاده نمود. این گیاهان از خواص ضد التهابی نیز برخوردار می باشند.
  • مریم گلی،  اسانس پرتقال، گل سرخ و چوب صندل از جمله گزینه هایی هستند که می توان از اسانس آنها جهت درمان افسردگی و افزایش انرژی مثبت استفاده کرد.
  • از روغن درخت چای، چوب صندل، اکالیپتوس و ترنج می توان جهت افزایش سیستم ایمنی بدن جهت مقابله با باکتری ها استفاده نمود.
  • از اسانس معطر بهارنارنج، اسطوخودوس و بابونه می توان جهت درمان مشکلات خواب استفاده نمود.
  • شما میتوانید تمامی اسانس هارا با یک تماس از کارن تجارت تهیه فرمایید.

اسانس درمانی

همچنین بخوانید: تهیه عصاره وانیل در خانه

نکات مهم در رابطه با نحوه استفاده از روغن های معطر گیاهی

دستورالعمل های مهمی به هنگام استفاده از روش آروماتراپی وجود دارند که باید مدنظر قرار داد. از جمله مهمترین این نکات می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • عدم استفاده از روغن های معطر در نواحی حساس بدن (چشم و…)
  • نگهداری روغن های معطر گیاهی در ظروف تیره ای شیشه رنگ به دور از نور آفتاب
  • عدم استفاده از روش آروماتراپی در افراد مبتلا به فشار خون بالا و صرع
  • انجام تست موضعی پوست قبل از استفاده از روغن های معطر جهت جلوگیری از بروز حساسیت
  • عدم قرارگیری در زیر نور آفتاب حداقل چهار ساعت بعد از آروما تراپی

شاید برای بسیاری از عزیزان، این سوال مهم پیش آید که عوارض استفاده از روش آروماتراپی چیست. در این رابطه باید بگوییم که ممکن است این روش باعث ایجاد یک سری از حساسیت های پوستی در برخی از افراد شود. نکات مهمی که در جملات بالا به آنها اشاره نمودیم را حتما قبل از استفاده از این روش درمانی مدنظر قرار دهید. متاسفانه عدم توجه به برخی از این نکات می تواند منجر به بروز یک سری عوارض ناخواسته در رابطه با استفاده از روش رایحه درمانی شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *