در این مقاله قصد داریم در مورد رنگها و اسانسهای خوراکی صحبت کنیم؛ همان افزودنیهایی که باعث ایجاد رنگهای دلربا و طعمها و عطرهای خاص در برخی از مواد غذایی میشود و در صنایع غذایی بهطور عمده و حتی در مقیاس خانگی نیز بعضاً مورداستفاده قرار میگیرند؛ یعنی ممکن است خود ما نیز از مراکز خرید لوازم قنادی بتوانیم اسانسها و رنگهای خوراکی متفاوتی را برای اهداف متعددی از قبیل برای طعم دهی و رنگ دهی به شیرینیهای مختلف یا مواد غذایی متنوع مورداستفاده قرار دهیم؛ اما لازم است اطلاعات بیشتری در خصوص آنها داشته باشیم و اگر در بخش تولیدات صنایع غذایی مشغول به کار هستیم، لازم است در خصوص خرید عمده اسانس و رنگهای خوراکی و نکات مهمی که لازم است مدنظر داشته باشیم تا محصولات از کیفیت و سلامت بالاتری برخوردار شوند، آگاه باشیم. برای خرید اسانس عمده و رنگ خوراکی عمده با شماره های درج شده در وسایت کارن تجارت تماس بگیرید.
رنگهای خوراکی و ویژگیهای آنها
رنگهای خوراکی را میتوانیم در قالب رنگدانههایی تعریف کنیم که در راستای تغییر رنگ و افزودن جذابیتهای بصری به مواد غذایی و بهتبع آن ترغیب خریداران و مصرفکنندگان در صنایع غذایی بهطور عمده خرید و مورداستفاده قرار میگیرد؛ ازجمله در رنگ دادن به انواع ژلهها، پاستیلها، نوشیدنیها و غیره. این رنگدانهها میتوانند منشأ گیاهی، جانوری یا معدنی داشته باشند و از منابع متعددی مانند انواع دانهها، جلبکها، سبزیها، میوهها و حتی حشرات به دست بیایند.
در کنار برخی از ویژگیهای افزودن رنگها مانند ایجاد تنوع ظاهری و حتی تحریک اشتها لازم است به برخی از چالشها و مضرات آن نیز واقف باشیم؛ بهخصوص آن دسته از رنگهای خوراکی که بهطور مصنوعی به دست میآید.
در خصوص علت استفاده از رنگهای مصنوعی میتوانیم به این مورداشارهکنیم که فرایند استخراج رنگهای طبیعی بعضیاوقات فرایندی هزینهبر است و ازاینرو از رنگهای مصنوعی بهجای آن استفاده میشود.
همچنین بخوانید: طرز تهیه کیک با اسانس پرتقال
انواع رنگهای خوراکی
در اشاره به انواع رنگ خوراکی میتوانیم به تقسیمبندیهایی ازجمله: رنگ خوراکی طبیعی، رنگ خوراکی مصنوعی، رنگ خوراکی ترکیبی، رنگ خوراکی مایع، رنگ خوراکی پودری، رنگ خوراکی ژلهای، رنگ خوراکی قطرهای اشاره داشتهباشیم.
هر دسته از این رنگها نیز خود دارای انواع مختلفی با ویژگیهای خاص و برای کاربردهای متنوع هستند؛ بهعنوانمثال رنگهای خوراکی طبیعی در طیفهای متعددی ارائه میشوند که هر یک از آنها دارای کاربردهای ویژه خود هستند. اگر بخواهیم به برخی از آنها اشارهکنیم میتوانیم از رنگهای خوراکی تورمریک که با استفاده از ادویه زردچوبه تهیه میشود و در مواد غذایی مختلفی مانند نوشیدنیها شیرینیها و شکلاتها و حتی برخی مواد غذایی پختهشده مورداستفاده قرار گیرد.
یا در اشاره به رنگهای پودری خوراکی میتوانیم به دو دسته اصلی رنگهای خوراکی پودری ارگانیک و غیرآلی اشاره و به لحاظ رنگبندی از رنگهای متعددی ازقبیل رنگ خوراکی قرمز کارموزین، رنگ برلیانت بلو ، بنفش، قهوهای و حتی مشکی نام ببریم. برای خرید رنگ خوراکی عمده تماس بگیرید.
خرید عمده اسانسهای خوراکی
از دیگر موادی که بهعنوان طعمدهنده در صنایع غذایی مورداستفاده قرار میگیرد، میتوانیم به عصارهها یا طعمدهندههای خوراکی اشاره داشته باشیم که همانگونه که نامشان نیز اشاره دارد باعث ایجاد طعم و عطرهای ویژه در مواد غذایی میشود. این اسانسها به روشهای مختلفی تولید میشود و ازجمله آنها میتوانیم به اسانسهای میوهای، اسانسهای ادویهجات و اسانسهای گیاهی مانند اسانس نعنا، اسانس دارچین و غیره را اشارهکنیم. میتوامید اسانس خوراکی برند بل bell، ژیوادان Givaudan و ارومسا aromsa را به صورت عمده و خرده از کارن تجارت تهیه کنید.
اسانسهای خوراکی نیز در صنایع غذایی کاربردهای مختلف و گستردهای دارند و صنایع غذایی مختلف ازجمله شاخه قنادی و شیرینیپزی، صنعت نوشابهسازی و غیره محلهای خرید عمده اسانس ها است.
تقسیمبندی اسانسها
در حالت کلی اسانسها به دودسته تقسیم میشوند؛ اسانسهای خوراکی و اسانسهای غیرخوراکی که شامل اسانسهای شیمیایی یا عطری هستند و از مواد متفاوتی با اسانسهای خوراکی تشکیلشدهاند. اسانسهای خوراکی خود دارای چند دسته هستند؛ ازجمله شامل اسانسهای خوراکی محلول در آب، اسانسهای خوراکی محلول در چربی یا روغن که نوع اول یعنی اسانسهای خوراکی محلول در آب جزو پرمصرفترینها و متداولترین اسانسهای مصرفی در صنایع هستند.
انواع اساسهای خوراکی را با توجه به طعم و عطر آنها میتوانیم ازجمله به موارد زیر تقسیم کنیم.
اسانسهای میوهای در طعمهای مختلف از قبیل اسانس انبه ، لیمو، گیلاس، سیب و غیره
اسانسهای گل و گیاه از قبیل گل بابونه، اکالیپتوس
اسانسهای پرطرفدار از قبیل اسانس گل محمدی، زعفران، عسل و اسطوخودوس
همچنین ببینید: طرز تهیه پاستیل با اسانس و رنگ خوراکی
نکاتی که در خرید عمده اسانس ها و رنگهای خوراکی لازم است موردتوجه قرار دهیم.
با توجه به جنبه خوراکی این دسته از رنگها و اسانسها و با توجه به اینکه بهطور مستقیم با سلامت افراد در ارتباط هستند بسیار مهم است در فرایند خرید و استفاده آنها چه بهعنوان کاربردهای خانگی چه در خرید عمده این اسانسها و رنگها در مقیاس صنعتی، به برخی از نکات توجه ویژه داشته باشیم. عدم توجه به نکات مهم در فرایند خرید ازجمله عمده اسانسها و رنگهای خوراکی و استفاده از مواد نامرغوب و غیراستاندارد با عدم تأییدیه وزارت بهداشت، میتواند باعث تبعات حتی سلامتی و جانی شود، پس توجه ویژهای به این بعد داشته باشیم. برخی از نکاتی که لازم است در فرآیند خرید ازجمله خرید عمده اسانس ها و رنگها لحاظ کنیم عبارتاند از:
توجه به ویژگیهای اسانس با توجه به کاربرد مدنظر؛ اینکه قرار است از این اسانسها برای تولید کدام نوع از مواد غذایی استفاده شود، میتواند ما را در انتخاب مناسبتر راهنمایی نماید.
- خرید از مراکز معتبر
- توجه به بستهبندیهای با نشان استاندارد و پروانه از وزارت بهداشت
- توجه به تاریخ انقضای محصول و خرید در حجم متناسب با طول زمان استفاده تا اتمام تاریخ انقضای محصولات
- توجه به آکبند بودن بستهبندیها
- توجه به میزان مجاز استفاده بر اساس استانداردهای ملی و بینالمللی
- نحوه مصرف مطابق با استانداردها و دستورالعمل مندرج در بستهبندی
- نگهداری از آنها در محیطهای مناسب و نگهداری در شرایط قیدشده در بستهبندی
مرور و جمعبندی
در این مقاله مروری داشتیم بر اسانسها و رنگهای خوراکی و نکاتی که لازم است در تمامی فرآیندهای مربوطه ازجمله در خرید عمده اسانس مدنظر قرار دهیم. ارتباط مستقیم این حیطه به دلیل جنبه خوراکی و تغذیهای داشتن با سلامت انسانها لزوم توجه به آنها و دارا بودن پروانهها و استانداردهای بهداشتی را نشان میدهد. همچنین بسیار مهم است در انجام امور خرید و تستهای کارشناسی و کنترل کیفی در صنایع مختلف و در انواع مقیاسها اعم از صنعتی و نیمهصنعتی و نیز خانگی، از کارشناسان متخصص و دارای صلاحیت بهره گرفته و از تجهیزات آزمایشگاهی برای اطمینان از کیفیت آنها اطمینان حاصل نماییم. امکان برونسپاری در تستها در صورت عدم مجهز بودن واحد صنعتی مربوطه به برخی از تجهیزات آزمایشگاهی، وجود دارد.
بدون دیدگاه