روانشناسی رنگ غذا؛ قدرت پنهان رنگ‌ها در غذا

روانشناسی رنگ غذا

ممکن است تا به حال به این موضوع توجه نکرده باشید؛ اما رنگ‌ها نقشی مهم و اساسی در بسیاری از جوانب زندگی دارند. غذا خوردن نیز به همین صورت است. رنگ‌ها در غذا، حرف‌های زیادی پیرامون تمایل انسان به خوردن دارند. به عبارت دیگر، روانشناسی رنگ غذا، تأثیر بسیار زیادی روی اشتها و میل به غذا در فرد دارد.

رنگ‌ها قادرند بر اشتها، خلق‌وخو، احساسات فرد و حتی درک و مفهوم انسان از طعم و مزه غذا نیز اثر بگذارد. تزئین میز غذا می‌تواند در برجسته کردن یک طعم خاص و بی‌نظیر و ایجاد حال و هوای خوب کمک کننده باشد. اما باید دانست که رنگ، تنها یکی از فاکتورهای مهمی است که می‌تواند بر داشتن بهترین تجربه از غذا خوردن مؤثر باشد. 

روانشناسی رنگ غذا؛ رنگ‌ها قادرند اشتها را جادو کنند

می‌توان از ترکیب رنگ‌های مختلف برای داشتن یک بشقاب غذای جذاب و جالب استفاده کرد. دانستن علم روانشناسی رنگ غذا، می‌تواند برای پخت و آماده‌سازی غذایی سالم و خوشمزه به هر آشپزی یاری برساند.کارن تجارت در ادامه این مطلب به بررسی تاثیر رنگ غذا میپردازد.

رنگ‌های رایج مصرفی در غذا و تأثیر آنها بر افزایش و کاهش اشتها به شرح زیر است:

رنگ قرمز

رنگی گرم و تند که تحریک کننده اشتها و تمایل فرد به غذا خوردن و القا کننده حس هیجان و انرژی است. رستوران‌های فست‌فود سعی می‌کنند بیشتر از این رنگ در دکوراسیون خود استفاده کنند. دلیل این امر نیز، جذب بیشتر مشتریان و فروش بیشتر است. مثل رنگ خوراکی قرمز کارموزین.

رنگ نارنجی

رنگی شاد که احساس خوشی را در فرد ایجاد می‌کند. رنگ نارنجی، حس گرما و صمیمیت را در فرد برمی‌انگیزد. رنگی آتشین که استفاده از آن در تزئین میز غذا، می‌تواند اشتها را تحریک کند و در غذاهایی که طعم میوه‌ای دارند، مانند پرتقال یا هویج بیشتر دیده می‌شود.

رنگ زرد

رنگی آفتابی و شاد که می‌تواند حس خوش‌بینی و نشاط را در فرد ایجاد کند. رنگ زرد، در غذاهایی که طعمی کره‌ای یا خامه‌ای دارند، مانند ذرت یا پنیر وجود دارد. از خوراکی‌های زرد رنگ می‌توان برای تزئین میز غذا و تحریک اشتها استفاده کرد.

رنگ غذا

رنگ سبز

 رنگ طبیعت، رنگی خنک که حس تازگی، آرامش و سلامتی را در فرد ایجاد می‌کند.  سبز در غذاهای گیاهی حاوی کاهو، اسفناج و… دیده می‌شود که  در القای حس سیری و کاهش اشتها تأثیر میگذارد.

بیشتر بدانید: صفر تا صد رنگ خوراکی

رنگ آبی

رنگ آبی می‌تواند نمایانگر صلح و آرامشی باشد که حس سکون را القا می‌کند. در غذاهایی مانند مرغ و ماهی که دارای طعم ملایمی هستند، می‌توان از رنگ آبی استفاده کرد. این رنگ به کاهش اشتها کمک می‌کند. مثل رنگ برلیانت بلو.

رنگ بنفش

رنگ غذای بنفش؛ رنگ لوکس، سلطنتی و مرموز که قادر است احساس ثروت و ظرافت را در فرد ایجاد کند. این رنگ در غذاهایی که طعمی شیرین و تند دارند، نظیر انگور و بادمجان کاربرد دارد که می‌تواند منجر به کاهش اشتهای فرد شود.

رنگ قهوه‌ای

قهوه‌ای، رنگی طبیعی و گرم مانند رنگ خاک است که سبب ایجاد حس امنیت و ثبات می‌شود. خوراکی‌هایی قهوه‌ای نظیر شکلات یا قهوه، حاوی طعمی آجیلی یا دودی هستند. این رنگ هم می‌تواند سبب تحریک اشتها شود.

رنگ سفید

رنگی خالص و تمیز که حس سادگی و طراوت را به وجود می‌آورد. غذاهایی حاوی طعم ملایم، نظیر برنج و ماست به این رنگ هستند رنگ سفید، رنگی خنثی است که در اغلبِ خانه‌ها و آشپزخانه‌ها دیده می‌شود.

رنگ سفید محرک اشتهاست؛ چون سبب می‌شود فرد بدون توجه به چیزی غذایش را بخورد. رنگ سفید در روانشناسی رنگ غذا به این معنی است که مغز توجهی به مقدار غذای مصرفی نمی‌کند. به بیان دیگر، هرچه بیشتر بخورید، کمتر احساس رضایت و سیری می‌کنید.

رنگ سیاه

رنگی با خصوصیات جسورانه و مرموز که حس قدرت و ظرافت را در فرد برمی‌انگیزد. این رنگ در خوراکی‌هایی با طعم قوی مانند سس شکلات یا شیرین بیان دیده می‌شود.

روانشناسی رنگ غذا

تأثیر روانشناسی رنگ غذا بر ذهن، احساس و خلق‌‌وخو

رنگ‌های به کار برده شده برای تزئین میز غذا، علاوه بر اشتها بر خلق‌وخو هم تأثیرگذارند. رنگ‌های گرم و تند در روانشناسی رنگ غذا سبب ایجاد احساس هیجان، انرژی و شادی در فرد می‌شوند. در مقابل، رنگ‌های آبی، بنفش و سبز می‌توانند احساس سکون و آرامش را برای فرد تداعی کنند.

با به کار گیری رنگ‌های مثبت و زنده در رژیم غذایی، می‌توانید خلق‌وخوی خود را بهتر کنید. برای مثال می‌توان تزئین میز غذای صبحانه را با رنگ‌های شاد و پُر انرژی شروع کرد و از رنگ‌های آرام، نظیر آبی و سبز می‌توان برای وعده شام کمک گرفت تا آرامش لازم برای داشتن خوابی عمیق ایجاد کند.

می‌توان برای تزئین میز غذا از یک رومیزی آبی که فضایی آرام را در هنگام خوردن غذا ایجاد می‌کند، استفاده کرد. با این کار فضایی خاص را برای صرف غذا به وجود آورده‌اید.علاوه بر تأثیر رنگ‌ها برای داشتن حس و تجربه‌ای خوب حین غذا خوردن، بو، طعم و بافت غذا هم از جمله عواملی هستند که می‌توانند بر میزان غذای مصرفی بسیار مؤثر باشند.

شاید برایتان جالب باشد: همه چیز در مورد اسانس خوراکی میوه ای

رنگ‌ غذا، کلید چالش تناسب اندام

رنگ‌ غذا علاوه بر اینکه می‌تواند در کاهش یا افزایش اشتها و بهبود خلق‌وخو مؤثر باشد، قادر است بر سلامتی و تناسب اندام شما نیز اثر مثبت بگذارد. میوه‌ها، سبزیجات و غذاهای حاوی این مواد، دارای رنگ‌دانه‌های گیاهی هستند که آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمندی محسوب می‌شوند.

تقویت سیستم ایمنی نیز یکی دیگر از فواید مصرف میوه‌، غذا و سبزیجات با رنگ‌های مختلف در رژیم غذایی است. بر اساس آموزه‌های روانشناسی رنگ غذا، خوب است که برای کاهش خطر ابتلا به بیماری های سخت و مزمن و حفظ سلامتی خود، از انواع رنگ‌ها برای آماده کردن غذای خود و خانواده استفاده کنید.

از ترکیب رنگ‌ها می‌توانید برای ایجاد تنوع در بشقاب خود استفاده کنید. بشقاب رنگارنگ می‌تواند علاوه بر افزایش اشتها با رنگ‌های گرم، سبب کاهش اشتها، حفظ تناسب اندام و لاغری با رنگ‌های سرد و خنثی شود. پس با انتخاب‌های هوشمندانه خود در زمینه رنگ و تزئین میز غذا، می‌توانید به اهداف خود در زمینه تناسب اندام و افزایش سلامتی، نزدیک و نزدیک‌تر شوید.

کلام آخر

تأثیر رنگ‌ غذا در تزئین میز غذا، کاهش یا افزایش اشتها، تغییر خلق‌وخو و حفظ تناسب اندام می‌تواند براساس فرهنگ فرد و تجربیات تخصصی او متغیر باشد.برای آگاهی از این موضوع که چه رنگی می‌تواند برای داشتن رژیم غذاییِ جذاب و خوشمزه که محرک اشتها نیز باشد، باید رنگ‌های مختلف را با غذاهای مختلف ترکیب کرده و امتحان کنید. رنگ‌ها قادرند طعم غذا را خاطره‌انگیز و ماندگار کنند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *