فواید و مضرات قهوه برای سلامتی

فواید قهوه

دوستداران قهوه در سراسر جهان که به دنبال نوشیدنی گرم صبحگاهی مورد علاقه خود هستند، احتمالاً به فواید قهوه یا خطرات آن برای سلامتی فکر نمی‌کنند. قهوه در طول تاریخ بسیار بررسی شده و بحث‌های طولانی و تحقیق‌های زیادی هم برای فواید و هم برای مضرات آن بر بدن انسان شده است.

مصرف قهوه (قهوه عربیکا، قهوه روبوستا) که از سرزمین‌های اصلی خود فراتر رفته است، با کاهش خطر ابتلا به انواع بیماری‌ها مرتبط است. علاوه بر این که اغلب برای از بین بردن احساس خستگی یا خواب آلودگی مصرف می‌شود برخی مطالعات به آن توانایی تأثیرگذاری بر کاهش خطر بیماری پارکینسون، کاهش خطر ملانوما (تومور بدخیم سیستم رنگدانه‌ای پوست) یا کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات را می‌دهند.

در واقع تحقیقات بیشتری نشان می‌دهد که وقتی قهوه در حد اعتدال و نه در مقادیر زیاد مصرف شود، می‌تواند به عنوان یک نوشیدنی سالم در یک رژیم غذایی متعادل برای یک بزرگسال سالم در نظر گرفته شود. میکس طعم تلخ قهوه با اسانس کارامل و یا اسانس وانیل طعم به یادماندنی را ایجاد میکند. با این حال قهوه ممکن است برای همه مناسب نباشد و اگر بررسی قهوه برای درک مزایا، معایب، فواید و مضرات مصرف منظم آن برای شما هم جالب است این مطلب را دنبال کنید.

خواص و فواید قهوه برای سلامتی چیست؟

به لطف سطوح بالای آنتی اکسیدان‌ها و مواد مغذی مفید قهوه به نظر می‌رسد کاملاً سالم است به خصوص زمانی که بدون شکر و سایر شیرین کننده‌ها نوشیده شود. مطالعات بسیاری در مورد قهوه وجود دارد و به طور منظم در رسانه‌ها از آن تعریف می‌شود.

بدون بررسی تمام فواید یک فنجان قهوه، متوجه می‌شویم که مصرف منظم قهوه می‌تواند به عنوان مثال با تحریک عملکردهای شناختی، سطح انرژی و هوشیاری را افزایش دهد. این عمدتاً منجر به کاهش احساس خستگی می‌شود.

در واقع کافئین یک انتقال دهنده عصبی بازدارنده را در مغز مسدود می‌کند و باعث ایجاد یک اثر محرک می‌شود. این باعث بهبود سطح انرژی، خلق و خو و جنبه‌های مختلف عملکرد مغز می‌شود.

علاوه بر این این ماده سیستم عصبی را تحریک می‌کند و به سلول‌های چربی سیگنال می‌دهد که چربی‌های بدن را تجزیه کنند. کافئین می‌تواند سطح آدرنالین را افزایش دهد و اسیدهای چرب را از بافت‌های چربی آزاد کند.

فواید و خواص قهوه

بیشتر بخوانید: راهنمای سفارش قهوه

این همچنین منجر به بهبود قابل توجه عملکرد فیزیکی می‌شود. بنابراین پیدا کردن کافئین در میان مواد تشکیل دهنده اصلی در یک نوشیدنی انرژی زا یا مکمل غذایی غیر معمول نیست. از سوی دیگر بسیاری از مواد مغذی موجود در دانه‌های قهوه در قهوه دم کرده (قهوه کلاسیک) یافت می‌شوند.

خوب است بدانید که یک فنجان قهوه حاوی مقادیر قابل توجهی ریبوفلاوین ویتامین B2)، اسید پانتوتنیک (ویتامین B5)، منگنز، پتاسیم، منیزیم و نیاسین (ویتامین B3 است.

در یک رژیم غذایی متعادل، قهوه به تامین نیاز روزانه کمک می‌کند.

در نهایت قهوه می‌تواند خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش دهد. چندین تحقیق علمی نشان می‌دهد که قهوه‌خورها خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بسیار کمتری دارند.

فواید قهوه سبز چیست؟

دانه‌های قهوه سبز دانه‌های میوه‌های درخت قهوه هستند که بر خلاف قهوه سیاه معمولی برشته نمی‌شوند.

این دانه‌های قهوه حاوی مقدار بیشتری اسید کلروژنیک (یک اسید فنل، استر اسید کافئیک و اسید کینیک) هستند که تصور می‌شود فواید زیادی برای سلامتی دارد. مقدار این ترکیب با برشته شدن دانه‌های قهوه کاهش می‌یابد.

اسید کلروژنیک موجود در قهوه سبز به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند. در واقع این آنتی اکسیدان قهوه به کنترل فشار خون بالا (برای گردش خون خوب)، کمک به کاهش وزن و حفظ قند خون در بدن کمک می‌کند.

قهوه سبز به ویژه به دلیل فوایدی که کاملاً شبیه به چای سبز ماچا ژاپنی است، محبوب است. این دم کرده با رنگ روشن بدون شیر یا شکر میل می‌شود و طعم بسیار ملایمی دارد. از آنجایی که دانه‌ها برشته نمی‌شوند، این ترکیب خواص بالقوه مفید زیادی را برای بدن حفظ می‌کند.

در بازار (فروشگاه‌های مواد غذایی ارگانیک و …) می‌توانید قهوه سبز را به صورت پودر پیدا کنید که کافی است آن را با آب داغ مخلوط کنید و آماده مصرف است. معمولاً به تنهایی و بدون هیچ افزودنی از آن لذت می‌برند، اما می‌توان یک قاشق چایخوری عسل یا یک پیمانه پودر دارچین اضافه کرد.

مضرات قهوه

ضررهای قهوه برای سلامتی چیست؟

همانطور که برخی مطالعات نشان می‌دهند، قهوه می‌تواند اثرات مضری بر سلامتی داشته باشد حتی اگر به طور کلی نتیجه گیری‌ها نشان دهد که می‌تواند فوایدی برای سلامتی داشته باشد.

به یاد بیاورید که تعدادی از عوامل می‌توانند نقش اساسی داشته باشند. بررسی یک جنبه از رژیم غذایی و مرتبط کردن آن با یک مشکل سلامتی دشوار است.

اگر فردی تمایل به مصرف دخانیات و کم تحرکی دارد، واضح است که قهوه نوشیدنی توصیه شده‌ای نخواهد بود. و بسته به میزان قهوه مصرفی در روز، فواید طبیعی آن می‌تواند از بین برود.

برعکس با یک رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی قهوه می‌تواند محافظت خاصی را که از نظر علمی ثابت شده است به ویژه در برابر بیماری پارکینسون، دیابت نوع 2، برخی بیماری‌های کبدی، حمله قلبی و سکته مغزی ارائه دهد.

بنابراین می‌توان گفت که قهوه برای سلامتی فردی که از سلامت کامل برخوردار است و بهداشت زندگی درستی دارد، مضر نیست. البته هر فردی متفاوت است و برخی افراد مانند زنان باردار نباید قهوه بنوشند یا مصرف خود را محدود کنند.

۳ عیب قهوه چیست؟

۳ ضرر شناخته شده برای قهوه صرف نظر از تعداد قهوه در روز و تنوع (قهوه روبوستا، قهوه عربیکا) شامل موارد زیر است:

  •  بی خوابی و بی قراری
  •  سردرد
  •  ریفلاکس اسید معده

به خواندن ادامه دهید: کاربرد اسانس در صنعت

ضرر قهوه بر روی قلب و عروق

اغلب ادعا می‌شود که کافئین می‌تواند فشار خون را افزایش دهد. در واقع این به صورت علمی تأیید شده است، اما این اثر نسبتاً ضعیف است و معمولاً برای فردی که به طور منظم قهوه می‌نوشد از بین می‌رود. با این حال، ممکن است در برخی افراد مستعد فشار خون بالا ادامه یابد.

با این اوصاف، مطالعات فعلی از این ایده که قهوه خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، حمایت نمی‌کند. برعکس حتی شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد زنانی که قهوه می‌نوشند خطر کمتری دارند.

برخی مطالعات همچنین نشان می‌دهد که قهوه‌خورها 20 درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی هستند.

بنابراین اگرچه قهوه می‌تواند باعث افزایش جزئی فشار خون شود که معمولاً با گذشت زمان کاهش می‌یابد، اما قهوه‌خورها خطر بیشتری برای بیماری قلبی ندارند و خطر سکته مغزی کمی کمتری دارند. با این حال برای کاهش خطر، مصرف قهوه باید به مقدار قابل قبولی محدود شود و در چارچوب یک رژیم غذایی متعادل باشد. میتوانید با مراجعه به وبلاگ های سایت کارن تجارت اطلاعات بیشتری درمورد قهوه و خوص آن به دست اورید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *